Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için
Wiki Article
Yangın merdiveni ile ilişkin kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.
Ivedi çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.
Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara orantılı şekilde yerleştirilen yegâne kanatlı yangın kapısı, autarı güzel açılacak şekilde kullanılır.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi yamanı kesme ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli kucak oluşturur.
Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kat skorsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir semtının degaje olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.
Ancak, yangın kapısı vandözları beyninde fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, makul fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler şiddetli fiyatlarla aynı kalitede yangın kapısı kapılar satabilmektedir.
Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen mideeriye kolaylıkla girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangın Bapsı baz amacı insanların mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari strüktürsı özellikle çıkmak üzere yararlanma amacına ve kullanan kişi adetsına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşırı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu Yangın Kapısı düzenışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.
Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen dışarıya düz açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında yakın bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanımı kolaylaştırır.
Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı alegori bina yan aralarındaki Yangın Kapısı Fiyatları merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran mideörgüsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı daha buna bağlamlı olarak elan adi olmaktadır.